Венцель Євген Сергійович

(08.01.1945- 14.01.2020)

Колектив Харківського національного автомобільно-дорожнього університету висловлює щире співчуття рідним, близьким, друзям доктора технічних наук, професора, професора кафедри будівельних і дорожніх машин Венцеля Євгена Сергійовича, який відійшов у вічність 14 січня.

Венцель Євген Сергійович народився 8 січня 1945 р. у м. Челябінськ. Після закінчення у 1961 р. Харківської середньої школи № 62 вступив та у 1966 р. закінчив Харківський політехнічний інститут (нині НТУ «ХПІ»).

Після навчання більше трьох років працював на заводі ім. В. О. Малишева. Потім були аспірантура, захист кандидатської дисертації (1973) та подальша науково-педагогічна діяльність.

Упродовж більше шістнадцяти років обіймав посаду завідувача кафедри в Українському державному університеті залізничного транспорту.

Із 1986 до 2002 р. Є.С. Венцель працював у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті на кафедрі експлуатації дорожніх машин. Саме в цей час він успішно захистив докторську дисертацію.

На посаді завідувача кафедри будівельних і дорожніх машин працював з 2008 по 2017 роки.

Венцель Євген Сергійович – авторитетний та відомий науковець, який підготував 17 кандидатів технічних наук, є автором більше 300 наукових та науково-методичних праць, у тому числі десять монографій, 27 авторських свідоцтв і патентів та шести навчальних посібників. Він був членом двох спеціалізованих вчених рад із захисту докторських та кандидатських дисертацій, експертом Державної акредитаційної комісії при МОН України з акредитації та ліцензування ЗВО всіх рівнів.

З 2017 року Венцель Євген Сергійович – професор кафедри будівельних і дорожніх машин.

Є. С. Венцель – дійсний член Підйомно-транспортної академії наук України, заслужений діяч і дійсний член Транспортної академії України.
Був стипендіатом Харківської обласної державної адміністрації (2008 р.) та двічі стипендіатом державної стипендії видатним діячам науки (2016-2018 рр., 2019-2021 р.р.) й нагороджений почесним знаком ХНАДУ «За видатні заслуги перед колективом університету» ІІІ і ІІ ступенів.

Пішла у вічність світла людина. Людина з великої літери, талановита, яскрава, справжня. Людина живе доти, поки її пам’ятають. Світла пам’ять про Євгена Сергійовича вічно житиме у наших серцях.

Ректорат та колектив

Харківського національного

автомобільно-дорожнього університету 


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією