Професія за покликанням

Усі ми маємо свободу вибору, який постійно, завжди і щохвилини впливає на якість нашого життя. Але цей вибір різний за своєю значимістю і неоднаковий за своїм результатом для кожного з нас.

Обрати те чи інше? Сказати чи помовчати? Як розставити пріоритети у житті? Що буде далі та яку спеціальність обрати? У якому університеті навчатися і чи вірний вибір я зробив? Ці запитання так чи інакше ставить собі кожна молода людина, особливо у наш непередбачуваний час.

Одним із найголовніших кроків у житті є вибір професії, адже поєднати своє життя з улюбленою справою, котра приносила б задоволення кожного дня, – головна мета людини, яка хоче відчувати себе завжди комфортно.

Колектив механічного факультету нашого університету постійно і на належному рівні вирішує питання комфорту своїх студентів та забезпечення їхнього працевлаштування. Випускові кафедри факультету кожного дня невпинно працюють над питаннями розвитку і покращення здібностей кожного окремого студента.

Але, щоб стати студентом, необхідно спершу закінчити школу чи коледж, скласти ЗНО та обрати той університет, навчаючись у якому студент не поставить собі запитання на кшталт: «А чи вірно я зробив, вступивши саме сюди?» Для вирішення низки цих нагальних завдань і покликані допомогти наші профорієнтаційні заходи, які постійно й цілеспрямовано проводяться на кожній кафедрі нашого факультету декілька разів на рік.

Беручи до уваги нинішній епідеміологічний стан в Україні, спричинений СОVІD-19, не завжди виходить поспілкуватися з майбутніми абітурієнтами у стінах нашого університету. Тому фактично упродовж останнього року ми спілкуємося зі старшокласниками дистанційно, запрошуючи їх на випускові кафедри лише невеликими групами.

Восени минулого року колектив механічного факультету провів традиційний День відкритих дверей, під час якого ми детально розповіли абітурієнтам про зміни умов вступу до університету у 2021 р., надавши їм повну інформацію про кожну нашу спеціальність, можливість стажування на потужних європейських підприємствах, отримання подвійного диплома європейського зразка Лодзинської політехніки тощо. Під час цього профорієнтаційного заходу були проведені майстер-класи з програмування роботів, із 3-D моделювання машин та їх процесів, зі створення сайтів з «нуля» та додатків для різних мобільних платформ тощо. Для своїх майбутніх студентів ми провели також екскурсії лабораторіями механічного факультету, у навчально-технічному центрі американської компанії HAAS, що діє на випусковій кафедрі технології металів і матеріалознавства.

Кожен день механічний факультет на своїх офіційних сторінках знайомиться та спілкується з абітурієнтами з усієї України за допомогою соціальних мереж Facebook та Instagram. Ми вчасно оновлюємо усю необхідну інформацію, мотивуючи й активно спонукаючи майбутніх випускників шкіл і коледжів вже зараз розпочати працювати з представниками випускових кафедр нашого факультету та отримати всебічну допомогу для комфортного вступу на обрану спеціальність.

Принагідно зазначимо, що у лютому ми вкотре провели масштабний День відкритих дверей МФ, залучивши понад 100 абітурієнтів, які захотіли взяти участь у нашому дистанційному заході за допомогою онлайн платформи Zoom. На цій зустрічі були розглянуті такі питання: ключові особливості вступної кампанії 2021, ТОП-5 спеціальностей останніх років, стратегія вдалого вступу на бюджетну форму навчання ще до початку вступної кампанії, співпраця ХНАДУ зі вступниками на етапі «11 клас – перший курс». Під час проведеного заходу окремо було розглянуто питання працевлаштування після закінчення навчання, адже МФ наразі має багато партнерів як в Україні, так і далеко за її межа­ми. Серед наших постійних партнерів – інжинірингові компанії у Німеччині, IT компанії у США та ЄС, а також виробничі підприємства, які використовують системи автоматики, у Польщі і Чехії та багато інших.

Присутні на Дні відкритих дверей старшокласники ставили запитання, на які ми дали вичерпні відповіді. Але більшість запитань були щодо умов вступної кампанії 2021 р., зокрема: набору предметів ЗНО для спеціальностей, формування конкурсних балів, отримання додаткових балів від університету і широкого конкурсу, кількості бюджетних місць та можливості переходу з конт­рактної на бюджетну форму під час навчання тощо.

Колектив механічного факультету всіляко сприяє абітурієнтам не лише у вирішенні питань щодо вступу і вибору професії, але й організовує для них та їхніх батьків екскурсії по нашому університету, лабораторіях і навчальних класах, а для гостей з інших міст проводимо екскурсію по Харкову та надаємо можливість відвідати наш гуртожиток. Тож, шановні наші майбутні здобувачі вищої освіти, – до зустрічі на механічному факультеті ХНАДУ!

 

 


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією