Презентація здобутків освітнього процесу кафедри економіки і підприємництва на Міжнародній виставці «Освіта Харківщини 2021»

24-25 листопада 2021 року за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Департаменту освіти Харківської міської ради відбулася Міжнародна виставка «Освіта Харківщини 2021». Мета виставки − презентувати для широких кіл населення міста та області досягнення закладів освіти Харківщини, інших регіонів України та Європи,  допомогти абітурієнтам зробити свідомий вибір навчального закладу, представити здобутки науково-педагогічних колективів і досвід використання інформаційних технологій.

Не залишилася осторонь престижного заходу й кафедра економіки і підприємництва ХНАДУ, презентувавши здобутки освітнього процесу за спеціальностями 051 «Економіка» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», зокрема через:

− презентацію проєкту «Підприємницький університет», в якому кафедра економіки і підприємництва ХНАДУ бере участь з 2020 року. Проєкт реалізується за ініціативи ГО «Платформа інноваційного партнерства» (бізнес-інкубатору YEP) та підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Українського фонду стартапів, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». У межах даного проєкту на кафедрі економіки і підприємництва ХНАДУ викладається на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти унікальна навчальна дисципліна  «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» (програма навчальної дисципліни розроблена фахівцями ГО «Платформа інноваційного партнерства» (бізнес-інкубатору YEP), рецензована міжнародними експертами з США, Ізраїлю та Естонії, рекомендована Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України);

− презентацію інтерактивного тренінгу-практикуму з управління компанією з використанням бізнес-симуляції ViAL+. Наявність такої унікальної освітньої компоненти в ОПП «Економіка» та ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» підготовки фахівців на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти обумовлена плідною співпрацею кафедри економіки і підприємництва ХНАДУ та Компанії інтелектуальних технологій. Комп’ютерна програма-симулятор ViAL+ реалістично моделює виробниче підприємство та ринкове середовище його діяльності. У цій програмі здобувачі мають можливість апробувати теоретичні знання з економічних дисциплін і поступово набути управлінських компетентностей. Безпосередньо впливаючи на динамічний конкурентний ринок, здобувач досягає поставлених керівництвом підприємства цілей, отримує прибуток, розвиває бізнес.

Також представники кафедри економіки і підприємництва ХНАДУ надавали відвідувачам виставки профорієнтаційні матеріали, консультували їх з різних питань. Чергова Міжнародна виставка «Освіта Харківщини 2021» пройшла в атмосфері взаємоповаги, взаєморозуміння та дружнього спілкування.    


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією