Підсумки міжнародної науково-практичної конференції магістрів, аспірантів і молодих учених вищих технічних навчальних закладів

Довгі години без світла, холодні оселі, проблеми із мобільним зв’язком, смертоносні ворожі ракети. В таких умовах магістранти, аспіранти, молоді вчені, викладачі готувались до традиційної науково-практичної конференції іноземними мовами, що проводиться вже багато років. Для забезпечення безперебійної роботи у зв’язку з плановими та аварійними відключеннями енергопостачання в Україні, учасників запросили надсилати їхні виступи у форматі відеозапису. Переважна більшість магістрантів і аспірантів дуже різного віку поставились до підготовки сумлінно і відповідально, хоча іноді вони мали можливість записати свої доповіді лише в аудіо форматі, а записи прислати лише в останні години.

Незважаючи на численні труднощі, Міжнародна науково-практична конференції магістрів, аспірантів і молодих учених вищих технічних навчальних закладів «Наука у сучасному вимірі: погляд молодих вчених» відбулась, як і було заплановано, 14 – 15 грудня 2022 року.

Науково-практична конференція проводилась у форматі Zoom-конференції. Учасників конференції науково-практичної конференції привітала нова завідувачка кафедри іноземних мов ХНАДУ доц. Птушка Анастасія Сергіївна і побажала успіхів як в їхній науковій діяльності, так і в подальшому вивченні іноземної мови.

На жаль, різний час та тривалість відключень виключили можливість проведення пленарного засідання, а секції проводились за наявністю енергопостачання.

Доповіді на конференції звучали англійською, французькою та німецькою мовами. Основні питання, що обговорювалися, пов’язані з напрямками наукової роботи ХНАДУ.

  1. Досягнення, перспективи та проблеми дорожнього будівництва.
  2. Економічні проблеми суспільства та шляхи їх вирішення.
  3. Інформаційні технології.
  4. Машинобудування.
  5. Захист навколишнього середовища.
  6. Проблеми та технології автомобілебудування.
  7. Цивільне будівництво.
  8. Гуманітарні науки як складова професійної підготовки студентів технічних вишів.

В роботі науково-практичної конференції іноземними мовами взяли участь 115 магістрантів, аспірантів та молодих вчених з України, Болгарії і Молдови, Китаю, США і Канади. То був корисний досвід презентації іноземними мовами результатів наукових досліджень, що буде сприяти міжнародній співпраці.


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією