Перелік закордонних пунктів для проведення НМТ

​​Учора міністр освіти Сергій Шкаралет підписав наказ, який затверджує перелік закордонних пунктів для проведення НМТ. Упродовж останніх місяців міністр разом із колегами активно проводив перемовини з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення можливостей провести НМТ за кордоном.

Міністр зазаначив, що наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими колегами та партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть скласти тестування та вступити до омріяних закладів вищої освіти України. Наразі заплановано, що тимчасові екзаменаційні центри створять у 39 містах таких Внешняя ссылка открывается в новом окнекраїн, як Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Вдячні міністрам та партнерам за те, що вони погодилися підтримати українських вступників у такий непростий час. Проведення НМТ в інших країнах ー складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави.


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією