Незалежність і ЗСУ народились одночасно

8 жовтня 2022 року зі студентами дорожньо-будівельного факультету відбувся науково-інформаційний захід до 31 річниці незалежності України «Незалежність України і ЗСУ народились одночасно».  

Цього року, не зважаючи на війну, ми, як могли, всією країною святкували 31 річницю незалежності України. Згадували як готувалося і відбувалося проголошення Акту Незалежності України 24 серпня 1991 року.  Видавалося, що тоді ці події були мирними та спокійним. Однак, насправді, наприкінці серпня 1991 року в колишньому СРСР була надзвичайно сильною напруга. Оскільки була можливість застосування армії для придушення революційного руху за незалежність реакційними силами колишньої радянської імперії.

Таким чином, ймовірно, необхідно було готуватися до того, що Незалежність України доведеться захищати збройним шляхом. Верховна Рада завбачливо зробила перші кроки у цьому напрямку, ухвалила Постанову Верховної Ради України «Про військові формування на Україні», згідно з якою всі військові формування на території республіки підпорядковувались українському парламенту, утворювалось Міністерство оборони України і розпочинався процес створення Збройних Сил України.

Отже, Незалежність України і ЗСУ народились одночасно − 24 серпня 1991 року.

Із шаною, Наталія Олешко


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією