ХНАДУ покращив свої позиції у міжнародному рейтингу Webometrics

Харківський національний автомобільно-дорожній університет поліпшив свої показники в міжнародному рейтингу Webometrics Ranking of World's Universities, де зайняв 34 місце серед українських вузів.

Станом на липень 2021 року наш університет займав 60 місце, за півроку ми подолали 26 позицій в світовому рейтингу. Відповідні дані показників активності університетів в інтернеті опубліковані на сайті рейтингу за станом на січень 2022 року. Всього оцінювалося більш 29 тисяч університетів світу, з них - 317 українських. Ознайомитися з повним рейтингом можна за Внешняя ссылка открывается в новом окнепосиланням.

Довідка:

Webometrics Ranking of World Universities - один з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь уявлення діяльності вузів в інтернеті. Його складають з 2004 року і публікують два рази в рік (в червні-липні і січні). Розробкою рейтингу займається Лабораторія кіберметрікі ( «Cybermetrics Lab») Національної дослідницької ради Іспанії ( «Spanish National Research Council», CSIC), яка діє при Міністерстві науки і освіти Іспанії.

Найбільшу вагу в рейтингу (сумарно 85%) займають показники цитованості вузів в мережі інтернет та базі даних Scopus. Він також враховує рівень впровадження в університеті політики відкритого доступу до результатів наукових досліджень, навчальних матеріалів, нормативної бази тощо.

Критерії рейтингу Webometrics: Видимість (Impact) - 50% - кількість зовнішніх мереж (підмереж), пов'язаних з веб-сторінками установи. Використовується середнє значення між двома джерелами Majestic і Ahrefs; Відкритість (Openness) - 10% - кількість цитувань з 210 кращих авторів за даними джерела Google Scholar Citations; Перевага (Excellence) - 40% - використовуються дані бази SCImago (кількість статей серед 10% найбільш цитованих в 26 дисциплінах) за п'ятирічний період.

Рейтинг не оцінює сайти вузів за популярністю або зручності використання - за допомогою вебометріческіх індикаторів аналізуються всі напрямки діяльності вузу: наукове, навчальний, культурне, соціальне, спортивне та інші.


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією