ХНАДУ МІЖНАРОДНИЙ. Європейський зелений курс.

Міжнародний семінар з розповсюдження результатів ERASMUS+ проєкту CLIMAN

Європейський зелений курс (ЄЗК) – це програма дій  Європейського Союзу (ЄС) , в центрі якої – амбіційний план переходу до кліматично нейтральної Європи до 2050 року. Уряд України заявив про намір нашої держави долучитись до ЄЗК. Такі прагнення уряду є важливими з огляду на необхідність формування в Україні державної політики, яка б враховувала екологічні та кліматичні виклики сьогодення. Кафедра екології третій рік продовжує успішну реалізацію міжнародного ERASMUS+ проєкту  Внешняя ссылка открывается в новом окне«Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату / CLIMAN» 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP.     

Впродовж роботи вперше в Україні підготовлено магістрів за унікальною освітнєю програмою із  сучасним блоком «Кліматичний менеджмент». В ХНАДУ створено унікальний Центр Кліматичного Менеджменту, який матиме функції  творчого хабу кліматичних рішень. Робота за проектом триває, не дивлячись на продовження військового  стану в державі. З 31 січня по 01 лютого 2023 року  у онлайн форматі пройшла   Міжнародна конференція з розповсюдження результатів  на базі співкоординатора проєкту Університету «КРОК» (м. Київ, Україна). Захід проводився за участі всіх партнерів проєкту CLIMAN та за підтримки Міністерства освіти і науки України; Міжнародного проєкту «Асоційовані школи ЮНЕСКО»; Hochschule für nachhaltige Entwicklung Eberswalde (Eberswalde University for Sustainable Development), Німеччина; Громадської організації «Центр екологічних ініціатив «Екодія»; Екологічного Клубу Однодумців «ЛОТОС»;  Європейського товариства дикої природи (European Wilderness Society);  ІТ-компанії «SoftServe»; Карпатського біосферного заповіднику; Компанії «GlobalLogic» КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді»; Національного природного парку «Голосіївський»; Національного природного  парку «Гуцульщина»; Національного транспортного університету; Партнерської мережи «Освіта в інтересах сталого розвитку»; Програми малих грантів Програми розвитку ООН Глобального екологічного фонду; Центру розвитку кар’єри Університету «КРОК»  та Чорнобильського радіаційно-екологічного  біосферного заповіднику.

 У рамках заходу учасники проєкту CLIMAN презентували результати наукової діяльності та навчально-методичні розробки щодо діяльності відносно попередження, пом’якшення наслідків та адаптації до зміни клімату.  

Робота конференції походила за секціями:

Секція 1: Перспективи створення центрів кліматичного менеджменту в закладах загальної середньої освіти

Секція 2: Екологічна безпека в умовах глобальних викликів як вагомий пріоритет у формуванні освітніх програм з кліматичного менеджменту

Секція 3: Пріоритети міжнародного проєкту climan в контексті розвитку сучасної неформальної освіти: розробка «дорожньої карти» щодо реалізації політики з кліматичного менеджменту

Секція 4: Стратегії взаємодії та оптимальні моделі для синергії освітнього та промислового компонентів в управлінні кліматом

Секція 5: Екологізація освітньо-професійних програм як складова формування екологічної культури суспільства.

Також у рамках проєкту працювала «Платформа відкритих лекцій», спікером виступила  завідувач кафедри екології ХНАДУ, д. т. н. професор Наталія ВНУКОВА з  лекцією  «Сучасна трансформація освіти. Екологічний тренд».

Викладачі кафедри екології ХНАДУ, які  забезпечують  методичний супровід  освітніх компонентів навчального модулю «Кліматичний менеджмент», та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю Внешняя ссылка открывается в новом окне101 Екологія, ОПП «Екологічна безпека», що навчаються за навчальним модулем «Кліматичний менеджмент» представили 31 доповідь кліматоорієнтованої тематики.Всього у рамках заходу прийняло участь більше 100 учасників.

Щиро дякуємо  організаторам заходу за створення масштабної і найактуальнішої професійної міждисциплінарної платформи в рамках проекту «CLIMAN»  для обміну думками, ідеями та практичними підходами  та  можливостей набуття «soft skills» широкої  зацікавленої аудиторії щодо реалізації діяльності з попередження, адаптації та пом’якшення наслідків зміни клімату.

Все буде ЕКО!

З програмою заходу можна ознайомитися за  Начинается скачивание файлапосиланням    


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією