ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Міністерство освіти і науки України запрошує прийняти участь у ХХІІІ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.  

На виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334 (далі – Положення), з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді у 2022/2023 навчальному році проводитиметься ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика (далі – Конкурс), що традиційно стартуватиме 9 листопада в День української писемності та мови. 

Просимо при організації Конкурсу враховувати безпекову ситуацію в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці та проводити відповідні етапи Конкурсу з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов'язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні, та запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

У разі ускладнення безпекової ситуації місцеві органи управління освітою можуть приймати рішення щодо скасування відповідного етапу Конкурсу або проведення його в дистанційній формі.

Наголошуємо, що участь учнівської та студентської молоді в Конкурсі є добровільною

Цьогорічний Конкурс відбувається за такими категоріями: учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої освіти, студенти закладів вищої освіти. 

Студенти беруть участь у трьох етапах: у закладі вищої освіти, в обласному та всеукраїнському етапах.

Учасниками четвертого етапу Конкурсу стають переможці попереднього етапу, які посіли 1-3 місця: учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти (27 учнів, по 3 особи в кожній паралелі); учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів фахової передвищої освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів вищої освіти (3 особи, незалежно від курсу). 

Додаткову інформацію щодо проведення Конкурсу можна отримати у відділі організації масових заходів та інформаційно-аналітичної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» за телефонами: (044)-248-26-55, 066-410- 90-15.


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією