Кафедра екології ХНАДУ профорієнтує здобувачів 2022! День відкритих дверей ДБФ.

Декан та колектив дорожньо-будівельного факультету (ДБФ), який є базовим з підготовки професіоналів для дорожньої галузі держави, за підтримки фахівців приймальної комісії ХНАДУ 12 лютого 2022 року провели день відкритих дверей для школярів , які мають зробити свій вибір щодо професійного самовизначення , а саме, де і яку вищу освіту отримувати з вересня 2022 року. Захід відбувся в зручному та сучасному форматі он-лайн. 

Зустріч була цікавою, питань було багато. Серед них розмова йшла і про особливості та відмінності професійної та соціальної адаптації роботи за спеціальностями, за якими є можливість отримати вищу освіту в ХНАДУ, акцентувалась увага майбутніх фахівців держави на можливостях профільного навчання як засобу індивідуалізації навчання та підкреслено всі можливості викладацького складу факультету для допомоги школярам на етапах передпрофільної підготовки. Викладачі кафедри екології в рамках заходу підготували і провели захід для всіх зацікавлених в успішному складанні ЗНО з біології . 

Завідувач кафедри екології Наталія Внукова провела тренінг для батьків,  який відбувся одночасно з заходом. Під час тренінгу для батьків, деякі з котрих очолюють батьківськи комітети у школах та цікавляться станом розвитку освітнього простору в державі, було систематизовано питання умов успішного самовизначення, типи професійного самовизначення особистості. Розглянуто питання взаємозв'язку професійного та особистісного самовизначення. Було обговорено сучасні тенденції у світі професій ( серед яких самими актуальними для держави на теперішній час є як раз ті , за якими готує фахівців ХНАДУ) . Програма тренінгу включала до себе поняття «професія», «спеціальність», «спеціалізація»; психологічна класифікація професій. Батьки підкреслили дуже велику зацікавленість до питань організації професійного консультування в ситуації вибору професії.  Приємно констатувати, що саме біологія як предмет має попит у школярів. Географія розташування та кількість шкіл ( а їх майже 17 було вказано в реєстраційних формах) дуже обширна, а якість підготовки майбутніх здобувачів приємно вразила висококваліфікований педагогічний склад комісії, яка визначала правильність відповідей на складні питання тестів .

Чекаємо всіх з вересня 2022 року в славетних аудиторіях ХНАДУ!    


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією