Європейський вектор

Автомобільний факультет нашого університету, який було засновано у 1930 р. разом з тодішнім ХАДІ, має свою неповторну історію з усталеними традиціями. Нині факультет активно співпрацює як з вітчизняними, так і зарубіжними партнерами, успішно орієнтуючи свою освітньо-наукову діяльність на міжнародний вектор.

Автомобільний факультет нашого університету, який було засновано у 1930 р. разом з тодішнім ХАДІ, має свою неповторну історію з усталеними традиціями. Нині факультет активно співпрацює як з вітчизняними, так і зарубіжними партнерами, успішно орієнтуючи свою освітньо-наукову діяльність на міжнародний вектор.

На базі нашого факультету динамічно діє навчальний центр «Академія BOSCH», створений всесвітньо відомою фірмою BOSCH, де студенти активно освоюють сучасні програми підготовки фахівців європейського рівня.

На факультеті також запроваджена та успішно діє міжнародна програма Erasmus, котра дозволяє студентам проходити навчання в країнах Євросоюзу з отриманням подвійних дипломів про вищу освіту: ­ХНАДУ та одного з європейських університетів.

Наразі студенти АФ проходять міжнародну практику і стажування на сучасних автомобільних підприємствах, розташованих у країнах Євросоюзу, зокрема, на підприємствах концернів Фольксваген, Хюндай, Кіа та ін.

Цікавим напрямом підготовки студентів на одному із найстаріших факультетів нашого ЗВО є створення спортивно-гоночних автомобілів, що здійснюється в лабораторії швидкісних автомобілів, яка є візитівкою ХНАДУ. В ЛША студенти-автомобілісти власноруч створюють нові моделі сучасних автомобілів, що беруть участь у спортивних змаганнях різного класу і рівня. Створений нашою командою автомобіль «ХАДІ-34» на 1 літрі пального подолав відстань 575 км, що дорівнює відстані між Харковом і Києвом. Це досягнення занесено до Книги рекордів України. Всього за роки існування ЛША колективом команди гонщиків встановлено 42 рекорди, 16 з яких на час заїздів перевищили світові досягнення.

Під час навчання студенти автомобільного факультету отримують не лише сучасну висококласну інженерну освіту, але й військову підготовку з присвоєнням офіцерського звання. У цій царині АФ співпрацює з військовими кафедрами університету Національної гвардії України, університету цивільного захисту та іншими військовими університетами.

Наш факультет активно співпрацює також з провідними автомобільними фірмами − офіційними дилерами такими, як: Соллі+, ELCARS, Майстер сервіс, Автодім Харків, X-Motors, Авто Граф М, Фрунзе-Авто, Атлант М, A-Z Auto, Альфа-запчастини, Audi, BMW, Ford, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Skoda, Toyota, Volkswagen та ін.

Так, Соллі+ є офіційним представником Мерседес-Бенц в Україні. Її директор Олег Олексійович Пучков − випускник автомобільного факультету. Мультибрендова компанія Соллі+, крім концерну Мерседес, представляє в Україні такі відомі марки, як Volkswagen, Renault, Mitsubishi, Skoda, DAF, Iveco. Варто зазначити, що з компанією Соллі+ наш факультет дуже активно співпрацює у царині підготовки студентів, зокрема під час проходження ними практики. Та найголовніше те, що ця компанія працевлаштовує наших випускників на такі посади, як керівники і менеджери автомобільного сервісу, відділів запасних частин і продажів автомобілів, а також фахівців інженерного рівня з діагностики та обслуговування автомобілів.

Сучасний напрям щодо розвитку та популяризації електромобілів пропонує компанія ELCARS, керівники якої Павло Сохін та Олександр Воробйов також випускники автомобільного факультету. Компанія працює з популярними марками автомобілів Тесла і Ніссан Ліф. Ми пишаємося тим, що сьогодні автомобільний факультет здійснює підготовку сучасних фахівців нового формату, які забезпечують технічний процес продажу, обслуговування та діагностики цих електромобілів.

Ми гордимося тим, що упродовж усієї історії від дня заснування автомобільного факультету наш колектив здійснював і здійснює підготовку керівних кадрів для ДАІ (нині національна та дорожня поліція), а також фахівців високого інженерного рівня для експертних підрозділів Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ України, які займаються питаннями дослідження дорожньо-транспортних пригод.

Бажаємо цьогорічним абітурієнтам успішно скласти ЗНО і вступити на таку спеціальність, яка буде затребувана на ринку праці як в Україні, так і за кордоном. Впевнені, що саме спеціальності автомобільного факультету допоможуть майбутнім нашим студентам і випускникам забезпечити собі фінансову незалежність, а також здійснити найзаповітніші мрії сучасного, креативного і затребуваного на ринку праці фахівця.

О.В. Сараєв,

декан автомобільного факультету


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією