ДБФ. НАУКОВА СЕСІЯ

21 лютого 2023 року  відбулося засідання Вченої ради дорожньо-будівельного факультету. Факультет  забезпечено, за  всебічної підтримки  Ректора ХНАДУ  Віктора Олександровича Богомолова, потужнім науковим потенціалом  викладачів. Ректор особисто приділяє увагу саме питанням якості підготовки фахівців стратегічної для нашої держави галузі. Викладачі, які здійснюють підготовку здобувачів,  мають великий досвід практичної роботи  та експертної діяльності в інфраструктурної галузі  за напрямом  дорожнього   будівництва та зелених технологій.

Вчена рада  підвела підсумки  захисту кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальностями, які забезпечує факультет.  Звітували Голови Державних екзаменаційних комісій за  спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» , ОП  «Автомобільні дороги та аеродроми» та «Мости і транспортні тунелі»спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» ОП «Інженерна геодезія»; Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеспеціальністю 101 «Екологія», ОП « Екологічна безпека». Вчена рада факультету на чолі с Головою Ради, професором Маляром Володимиром Володимировичем розглянула питання дотримання академічної доброчесності при виконанні робот здобувачами, якості змістовної частини, сучасного оформлення за вимогами державних та університетських стандартів якості, використання інноваційних освітніх технологій  , зв’язків з  виробничою тематикою та втілення результатів робот  в виробничі процеси галузевого спрямування . Голова Вченої ради факультету акцентував увагу на виправленні зауважень  та  принципах  відкритого доступу  «Оpen science» .

Члени Ради розглянули також питання аналізу успішності здобувачів, які навчаються за спеціальностями факультету. Були заслухані звіти старших кураторів відповідно   річних планів роботи.  Гаранти освітніх програм озвучили результати порівняльного аналізу якісної та кількісної оцінки успішності здобувачів молодших курсів та відзначили зростання якісних показників до старших курсів, на яких професійні пули освітніх компонентів забезпечують фахівці випускаючих  кафедр. Членами Вченої Ради факультету було запропоновано наголосити на питаннях студентоцентрованого підходу кафедрам, які забезпечують блоки загальної підготовки для виправлення ситуації та утримання якості підготовки здобувачів з перших курсів їхнього навчання.

Порядок денний був насиченим, а кейс пропозицій, які запропонував декан колективу факультету  Володимир  МАЛЯР для виконання інноваційного плану дій ХНАДУ, презентованого проректором Анжелікою БАТРАКОВОЮ  для членів Ради,  був доволі змістовнім.

Також члени Ради обговорили питання щодо виконання показників наукової та науково-технічної діяльності фахівцями кафедр за минулий 2022 рік, було відмічене , що не зважаючи на вкрай скрутне  та небезпечне становище якому опинився весь колектив ХНАДУ та дорожньо-будівельного факультету, майже всі показники було виконано й факультет посів почесне 3 місце у загальному рейтингу наукової роботи в ХНАДУ. Після корегування планів роботи на 2023 рік, Голова Вченої ради ДБФ озвучив побажання Ректора з подальшого успішного розвитку одного з найстаріших та системоутворюючих факультетів ХНАДУ та оголосив амбітні цілі, яких належить досягти колективу дорожньо-будівельного факультету у 2023 році.


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією