20 березня – Всесвітній День Землі (International Mother Earth Day)

  Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.  

  У всьому світі 20 березня прийнято відзначати свято під назвою День Землі. Дату проведення свята обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі - сьогоднішній відзначається в День весняного рівнодення, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну.

Мета свята - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного.

  Засновником цього Дня вважається відомий американський громадський діяч Джон Мортон, який в 1840-х роках розгорнув кампанію по посадці дерев і чагарників, в рамках програми дбайливого ставлення до навколишнього середовища кожного громадянина країни. А ставши секретарем Території Небраска, у 1872 році він запропонував встановити день, який буде присвячений озелененню. Так з'явився День дерева, який відразу ж став дуже популярний. В наш час в День Землі проводять безліч екологічних та миротворчих заходів та акцій по всьому світу. Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування.




Новини за датою

Новини за тегами

За категорією