Весняна школа зі сталої мобільності «Вплив пандемії на мобільність»

 

21.04.2021 розпочала роботу Весняна школа зі сталої мобільності «Вплив пандемії на мобільність». Це вже 4-та Міжнародна освітня школа зі сталої мобільності, яка працює на кафедрі транспортних систем і логістики Харківського національного автомобільно-дорожнього університету в рамках співпраці з Технічним університетом Дрездена (Німеччина).   

Тема групової роботи першого дня -  «Соціологічне дослідження зміни транспортної поведінки в регіоні під час пандемії». Студенти працювали в 4 групах з модераторами: Владислав Самойленко, голова ГО "Urban Crew", експерт з безпеки дорожнього руху Офісу підтримки реформ Міністерства інфраструктури України; Катерина Шульга, координаторка консалтингу, ГО U-Cycle (Асоціація велосипедистів Києва); Іван Фурлет, експерт зі сталої міської мобільності; Олександр Колій,  к.т.н., доцент кафедри транспортних систем і логістики ХНАДУ. Розроблено анкети короткострокового онлайн-опитування до якого запрошуємо долучитись сьогодні до 16-00

Посилання на анкети опитування:

Анкета 1 групи

Анкета 2 групи  

Анкета 3 групи  

Анкета 4 групи

Вчора студенти почали працювати в трьох тематичних групах:

1. Виклики та можливості щодо сталої мобільності під час пандемії

2. Екологічна сталість під час пандемії

3. Система заходів безпеки в міському громадському транспорті

Сьогодні – день «Самостійне проведення досліджень»: натурні обстеження інтенсивності руху пішоходів / велосипедистів / автомобілів / маршрутного пасажирського транспорту (наповнення, % порушень карантинних заходів); онлайн обстеження інтенсивності і складу транспортного потоку; аналіз рівня забруднення атмосферного повітря в регіоні; робота з відкритими джерелами інформації тощо.

Школа проводиться Харківським національним автодорожнім університетом за участі ГО “Екодія”, за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду “Відродження” в межах грантового проекту EU4USociety, та за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ – Україна.    

Докладніше про школу сталої мобільності

Програма школи сталої мобільності 2021  

Школа сталої мобільності на facebook


News by date

By Category