СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІІ VR-ВІЗУАЛІЗАЦІІ У МАШИНОБУДУВАННІ

Нові технології моделювання дозволяють конструювати продукти ще до того, як з'явиться їх перший фізичний прототип. VR-візуалізація дає можливість керувати заводом, як комп'ютерною іграшкою. 

Одягаєш окуляри - і бачиш себе всередині салону приватного літака: столики, шафи, картини на стінах. Рухаючи «лазерною указкою», можна вибирати предмети і, клацаючи кнопкою, міняти їх - зробити замість дерев'яного столика мармуровий або скляний, розставити замість стільців крісла. Відчуття реальності додає звична фізика, наприклад, можна брати з вазочки на столі яблука і кидатися ними, закидаючи за крісла і шафи. 

Так працює одна з програм віртуальної реальності французької компанії Dassault Systèmes, що спеціалізується на системах 3D-моделювання. «Кілька років тому Airbus зіткнулася з проблемою: масове виробництво приватних літаків, по суті, закінчилося, кожен замовник хоче неповторний інтер'єр», - розповідає старший виконавчий директор з комунікацій Dassault Systèmes Жан-Мішель Морен. Креслення і начерки салонів не справляють на клієнтів переконливого враження, а VR-програма допомагає їм вибирати, який саме салон вони хочуть, скорочуючи час, який витратив би на їх розробку дизайнер.    


News by date

By Category