Побачення з Alma Mater

21.10.2019 до Харкова прибула делегація Марокко з 25 випускників Харківських вузів, які вони закінчили 20-35 років тому. Всі вони входять до складу нещодавно створеної асоціації випускників харківських вузів, яку очолює випускник ХПІ, президент асоціації, пан Радуан Дахмі. У складі делегації був і випускник нашого університету 1988 року - керівник проекту недавно введеного в експлуатацію в місті Касабланка першого в Африці підвісного моста з пропускною спроможністю 17 000 автомобілів на годину, Абделлатіф Саїді.

25 жовтня вони відвідали ХНАДУ. Об 11:30 на червоному асфальті біля головного корпусу зібралися всі члени делегації. Спочатку, кілька пам'ятних фотографій. А розпочався візит з уроку російської мови, на якому вони вільно говорили, не дивлячись на те, що не розмовляли на ньому з моменту закінчення університетів. Урок проходив весело, змістовно, з використанням сучасних мультимедійних технологій і дуже сподобався випускникам. А далі - коротка екскурсія по кафедрам факультету підготовки іноземних громадян, яка завершилася зустріччю в конференц-залі з марокканськими студентами. Їх зараз навчається в університеті 213. В залі панувала чудова атмосфера спілкування поколінь. Обговорювалися питання якості навчання студентів, проживання далеко від батьків, майбутнього працевлаштування після повернення додому. З великою увагою слухали молоді хлопці цінні поради, рекомендації, спогади мудрих і старших співвітчизників, багато з яких стали керівниками в своїх галузях.

О 14:00 всі гості вже сиділи в залі засідань вченої ради університету. Цього разу засідання розпочалося церемонією нагородження свого випускника Абделлатіфа Саїді. Під звуки урочистої музики ректор університету - професор Анатолій Туренко, вручив йому диплом почесного професора ХНАДУ, нагрудний знак і професорську мантію за досягнуті високі професійні успіхи та зміцнення міжнародного іміджу університету. А далі, посмішки, оплески, вітання друзів, численні фотографії.

Так завершилася прекрасна подія в житті університету, його гідних іноземних студентів і випускників, яка сприятиме зміцненню мароккансько-українських контактів.

ФОТОЗВІТ


News by date

By Category