Міжнародний науково-методичний вебінар у НУБіП України

Сьогодні так потрібно мати можливість обмінятися підходами до викладання іноземної мови й залучення здобувачів вищої освіти у іншомовне середовище, знаходження можливостей для формування їх мовленнєвої, міжкультурної та соціокультурної компетенцій.

24 березня 2023 року викладачі кафедра іноземних мов активно взяли участь у міжнародному науково-методичному вебінарі «Проблеми та інновації у викладанні іноземної мови у закладах вищої освіти» за сприяння кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької НУБіП України, в якому приймали участь викладачі навчальних закладів України, Канади, Німеччини, Польщі.

Одним із центральних спікерів стала Олена Бочкарьова з Grade Education Centre, який є офіційним представником авторизованого тест центру Cambridge Assessment English в Україні. Вона визначила коло викликів організації викладання іноземної мови за професійним спрямуванням та намітила шляхи їх вирішення, активно долучивши колег до дискусії. Зокрема, обговорювалися проблеми поєднання формату дистанційного та очного навчання, розробки силабусів та навчальних планів, поетапного занурення у професійне іншомовне середовище слухачів різного віку. Учасники вебінару виділили основні проблеми організації викладання іноземної мови у закладах вищої освіти та ділилися власним досвідом щодо методів викладання.

Проведений березневий міжнародний вебінар став важливим кроком підвищення педагогічної майстерності викладачів іноземної мови у контексті поширення й обміну знань у сфері іншомовної професійної підготовки студентів закладів вищої освіти, а також налагодження та поширення науково-освітніх, інформаційних зв’язків і взаємодії на міжнародному рівні.


News by date

By Category