Підсумки міжнародного конкурсу студентських культурно-мистецьких робіт іноземними мовами

Закінчився XV Міжнародний конкурс студентських культурно-мистецьких робіт іноземними мовами, який тривав з 10 жовтня до 10 листопада 2022 року. Конкурс організувала і провела кафедра іноземних мов Харківського національного автомобільно-дорожнього університету за підтримки Харківської міської ради.

В конкурсі взяли участь 83 письмові роботи та відео проєкти, які студенти з України, Болгарії (Tsenov Academy of Economics, керівники – доценти Radka Vasileva та Viktor Monev, PhD), Молдови (Технічний університет Молдови, керівник – Şişianu Ala, University assistant, DFL, TUM) і Словенії (OŠ n.h. Maksa Pečarja, Ljubljana) створювали англійською, німецькою і французькою мовами.

Цьогорічна тема – «Волонтерство як соціально-культурний феномен сучасного суспільства». Тема важлива і актуальна.

«Хочу дуже подякувати організаторам даного конкурсу за можливість висловити власну думку і розповісти про цікаву життєву ситуацію мого друга, а також про усе це з середини, як воно є насправді», – написала Юлія Носкова, студентка Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Чимало студентів в своїх творах розповідали про знайомих і незнайомих волонтерів, з якими їм довелось зустрітись, або ділились власним досвідом волонтерської роботи у різних сферах.

Студенти з інших країн розповіли про волонтерство у власних країнах і про те, як допомагають українцям. І це було особливо приємно.

Незважаючи на труднощі воєнного часу, на перебої енергопостачання та мобільного зв’язку, свої роботи прислали студенти ХНАДУ, Дніпровського державного технічного університету (м. Кам’янське), керівник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри перекладу Н.В. Кузьменко; Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», керівники – старші викладачі С.В. Ткаченко та М.Є. Тихонова; Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, керівник – старший викладач каф. педагогіки, іноземної філології та перекладу Т.М. Лисенкова; Харківського національного університету будівництва та архітектури, керівник – викладач кафедри іноземних мов Н.В. Ігнатьєва, Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, керівники – канд.філ.наук, доцент кафедри іноземної філології та перекладу Г.В. Лук`янова, старші викладачі В.М. Олішевич та І.М. Подоляка; Національного університету біоресурсів та природокористування України (м. Київ), керівник – доктор психологічних наук, професор С. В. Цимбал.

Переможців конкурсу нагороджено дипломами І, ІІ і ІІІ ступеня у 10 номінаціях відповідно.


News by date

By Category