Конкурс на здобуття премії Заїда у сфері сталого розвитку «Zayed Sustainability Prize»

 Премія Zayed Sustainability Prize — міжнародна премія, заснована на честь першого президента ОАЕ Шейха Заїда, яка відзначає інноваційні рішення у сфері покращення життя та досягнення цілей сталого розвитку.  

 Серед учасників – дослідницькі організації, наукові установи, освітні заклади та молоді вчені.
Фонд Премії становить 3 мільйони доларів США, який розподіляється серед переможців (по 600 тис. дол. США) за такими номінаціями:
• «Охорона здоров’я»
• «Продовольча безпека»
• «Енергоефективність»
• «Водні ресурси»
• «Глобальні середні школи» (номінація для молодих вчених – учнів
старших класів)
Учасники відбору повинні продемонструвати результати досліджень або інноваційних рішень, які сприяють доступності основних продуктів для людства з акцентом на найменш захищених верствах населення.
Для номінації «Глобальні середні школи» проєкти мають здійснюватися безпосередньо учнями під час планування, впровадження та моніторингу проектів.
Номінація «Глобальні середні школи» розподілена на шість премій за регіональною ознакою – один переможець від регіону Америки, Європи та Центральної Азії, Близького Сходу та Північної Африки, Підсахарської Африки, Південної і Східної Азії та Тихоокеанського регіону.
Ця номінація відкрита для проєктних ідей як за окремими напрямками «Охорона здоров’я», «Продовольча безпека», «Енергоефективність» «Водні ресурси», так і з можливістю їх комбінування. Оргкомітет Премії звертає увагу на необхідності дотримання таких критеріїв: масштабність (охоплення якомога більшої цільової аудиторії), інноваційна складова, відповідність Цілям Сталого Розвитку, втілення проєкту протягом 1-2 років та довгостроковий ефект від його реалізації.
Премія Zayed Sustainability Prize передбачає три етапи оцінювання проєктів
(https://www.zayedsustainabilityprize.com/en/Apply/Evaluation ). Перший починається з належної перевірки всіх отриманих матеріалів з метою визначення їх відповідності встановленим критеріям оцінки Премії. Після цього оцінювання проводиться Конкурсною комісією, яка складається з груп незалежних міжнародних експертів за відповідними категоріями. Зі списку кандидатів відбираються фіналісти, які
розглядаються журі премії для подальшого одноголосного обрання переможців у всіх п’яти категоріях.
За останні 15 років премія Заїда нагородила 106 переможців, дослідження або розробки яких дозволили покращити життя майже 400 мільйонів людей. У 2023 році на конкурс премії надійшло рекордно 4538 заявок з 152 країн.
Заявки за категоріями приймаються до 2 травня 2023 року через онлайн- портал Премії https://entry.zayedsustainabilityprize.com/ZSPRegistration 
Організаторами Zayed Sustainability Prize, з метою досягнення успіху потенційними учасниками, висловлюються рекомендації попередньо ознайомитися з опублікованими проєктами фіналістів та переможців премії за роками (https://www.zayedsustainabilityprize.com/Winners/Finalists . 

 

 


News by date

By Category