Міжнародний семінар з розповсюдження результатів ERASMUS+ проєкту CLIMAN

Колектив кафедри екології третій рік продовжує успішну реалізацію проєкту міжнародного ERASMUS+ проєкту  «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату / CLIMAN» 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP. З 31 січня по 01 лютого 2023 року проходила у онлайн форматі Міжнародна конференція з розповсюдження результатів проєкту на базі співкоординатора проєкту Університету «КРОК» (м. Київ, Україна). Захід проводився за участі всіх партнерів проєкту CLIMAN та за підтримки Міністерства освіти і науки України Міжнародного проєкту «Асоційовані школи ЮНЕСКО», Hochschule für nachhaltige Entwicklung Eberswalde (Eberswalde University for Sustainable Development), Німеччина Громадська організація «Центр екологічних ініціатив «Екодія» Екологічний Клуб Однодумців «ЛОТОС» Європейське товариство дикої природи (European Wilderness Society) ІТ-компанія «SoftServe» Карпатський біосферний заповідник Компанія «GlobalLogic» КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» Національний природний парк «Голосіївський» Національний природний парк «Гуцульщина» Національний транспортний університет Партнерська мережа «Освіта в інтересах сталого розвитку» Програма малих грантів Програми розвитку ООН Глобального екологічного фонду Центр розвитку кар’єри Університету «КРОК» Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

У рамках заходу учасники проєкту CLIMAN презентували результати наукової діяльності та навчально-методичні розробки щодо діяльності відносно попередження, пом’якшення наслідків та адаптації до зміни клімату.

Робота конференції походила за секціями:

Секція 1: Перспективи створення центрів кліматичного менеджменту в закладах загальної середньої освіти

Секція 2: Екологічна безпека в умовах глобальних викликів як вагомий пріоритет у формуванні освітніх програм з кліматичного менеджменту

Секція 3: Пріоритети міжнародного проєкту CLIMAN в контексті розвитку сучасної неформальної освіти: розробка «дорожньої карти» щодо реалізації політики з кліматичного менеджменту

Секція 4: Стратегії взаємодії та оптимальні моделі для синергії освітнього та промислового компонентів в управлінні кліматом

Секція 5: Екологізація освітньо-професійних програм як складова формування екологічної культури суспільства.

Також у рамках проєкту працювала «Платформа відкритих лекцій», де завідувач кафедри екології ХНАДУ, докт. техн. наук. професор Наталія ВНУКОВА представила лекцію на тему «Сучасна трансформація освіти. Екологічний тренд».

Всього у рамках заходу прийняло участь більше 100 учасників, у тому числі викладачі кафедри екології ХНАДУ, що викладають дисципліни навчального модулю «Кліматичний менеджмент», та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 101 Екологія, ОПП «Екологічна безпека», що навчаються за навчальним модулем «Кліматичний менеджмент», які представили 31 доповідь кліматоорієнтованої тематики.

Хочемо щиро подякувати організаторам заходу за створення масштабної та такої важливої платформи для обміну думками, ідеями та практичними підходами щодо реалізації діяльності з попередження, адаптації та пом’якшення наслідків зміни клімату.

Все буде ЕКО!


News by date

By Category