ЯК ПРАЦЮВАТИ ДИСТАНЦІЙНО ТА ЕФЕКТИВНО?

Кілька порад від  кафедри КТМ та Kharkiv IT Cluster.  

ХНАДУ перевів студентів та викладачів на дистанційну роботу. Запобіжні заходи не бувають зайвими, особливо при загостренні захворювань, вірусів і загрози для нашого здоров’я.

А робота кипить! «Як не випасти з режиму» — кілька порад від кафедри КТМ та команди Kharkiv IT Cluster.

Атмосфера

Налаштуйтесь на «навчання біля холодильника»!

  • Для студентів: постарайтеся максимально облаштувати собі робочу атмосферу біля комп’ютера, переконайтеся, що у вас є все необхідне для роботи та не бійтеся задавати питання викладачу.
  • Для викладачів: поцікавтеся у своїх студентів, наскільки у них є можливість працювати поза аудиторією і яке обладнання у них є для домашньої роботи. Можливо хтось буде працювати з ноутбука, а хтось зможе контактувати онлайн і з смартфона. 

Пам’ятайте, що віддалене навчання — це крута можливість для вас влаштувати хард тренінг по self management.

Спілкування

Поважайте своїх колег і будьте на зв’язку!

  • Для студентів: Цінуйте час своїх колег та викладачів і будьте чесні. Якщо ж вам потрібна допомога — не соромтеся дзвонити/писати викладачу, але в робочий час!
  • Для викладачів: будьте готові, що студентам буде потрібна ваша допомога і підтримка. Створіть загальний дистанційний курс для зв’язку, допоможіть організувати зустрічі офлайн та притримуйтесь робочого графіку. Все це допоможе Вам оптимізувати процес навчання і тримати під контролем виконання завдань.

Time Management

  • Для студентів: залиште для себе план Maxi і Mini виконання завдань, розпишіть час на виконання кожної та дедлайн. Порадьтеся з викладачем і чітко йдіть за цим планом. Така система допоможе вам уникнути перегоряння і налаштувати «навчання біля холодильника».
  • Для викладачів: якщо студенти ще не знайомі з системою дистанційного навчання. Важливо влаштувати невелике навчання по системі і дати студентам день-другий призвичаїтися до неї.

Навчання на віддаленому режимі — це крутий час для прокачування своїх skills. Продуктивної вам роботи та гарного настрою! 


News by date

By Category