9 листопада 2019 року святкуємо День української писемності й мови

Колектив кафедри українознавства знову щиросердно запрошує колег взяти участь у  Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності, що звучатиме на хвилі Першого каналу UA: Українське радіо (8 листопада, п'ятниця). Основна мета диктанту: організувати масштабний національний флешмоб і об’єднати спільноту навколо державної української мови.

Вельмишановні поціновувачі українського слова, якщо Ви бажаєте долучитися до заходу і як додаткова опція –  перевірити власну грамотність, то у нашому університеті буде організовано  дві локації:

1 локація: о 8.00 в 508 аудиторії диктант про наш університет, авторства головного редактора часопису «Автодорожник» О.Д.Васильківської, писатимуть студенти (відповідальні – доц. Н.П.Книшенко, доц. Ю.В.Бугаєвська).

2 локація: об 11:20 у конференц-залі почнеться Всеукраїнський радіодиктант єдності за участі професорсько-викладацького складу і працівників основних підрозділів та відділів ХНАДУ. Спочатку півгодини триватиме вступна частина з інформуванням про те, у яких регіонах України, у яких куточках світу готуються люди писати радіодиктант. Текст радіодиктанту, де немає авторських знаків чи суперечливих орфограм, почнуть диктувати об 11:20. (відповідальна –  завідувач кафедри українознавства Н.В.Нікуліна).

Новацією 19-го Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який відбудеться 8 листопада, стане те, що учасники зможуть майже одразу перевірити свою роботу.

Технічна підтримка і зв’язок із Першим каналом UA: Українське радіо забезпечується працівниками інформаційно-обчислювального центру, за що їм окрема вдячність. За фотозвіт дякуватимемо видавництву ХНАДУ.  

Отже, шановні колеги, якщо матимете натхнення і нестримне бажання взяти участь у цьому заході, то просимо поінформувати за телефоном 7-51 (кафедра українознавства ХНАДУ).

 

 


News by date

By Category