YOU ARE INFORMED … OR MANIPULATED?

18 грудня 2019 року напередодні Дня Святого Миколая доценти кафедри іноземних мов Є.Б. Новікова та Н.С. Скрипник вирішили дізнатися, чи зможуть студенти відрізнити справжнє чудо від його підробки у середовищі, що оточує нас. Майстер-клас з розвитку медійної грамотності студентів допоміг з’ясувати істину.

Першим шагом стало встановлення джерел, за допомогою яких люди отримують інформацію (різноманітні медіа, реклама). Другим етапом було оцінювання здобутої інформації за схемою ECSAPE, щоб зрозуміти чи варто довіряти усім новинам, повідомленням, сайтам тощо. Використовуючи різноманітні ресурси, викладачі допомогли студентам виділити фейкові та справжні новини.

Переглядаючи різноманітну інформацію, студенти мали можливість проаналізувати, які основні техніки переконання використовують у рекламних та інформаційних повідомленнях. На фінальному етапі студенти мали нагоду попрацювати в групах і навести власні приклади таких повідомлень, використовуючи набутий досвід.

Студентам запропонували пройти онлайн-курс з розвитку медійної грамотності VeryVerified англійською мовою.

Отже, можемо із впевненістю констатувати, що наші студенти інформаційно обізнані та вміють критично сприймати інформацію, вони зможуть відрізнити підробку від справжнього чуда, і саме тому почуваються більш впевнено в сучасному безмежному інформаційному просторі.


Nachrichten nach Datum

Tag Nachrichten

Nach Kategorie