День відкритих дверей

Незважаючи на те, що місто Харків понад два роки перебуває під постійним обстрілом країни-агресорки, що негативно відбивається на житті містян та діяльності закладів освіти, віддані своїй справі викладачі ХНАДУ, як і за мирних часів, на належному рівні гідно виконують найважливішу роботу – забезпечують якісну освіту нашим здобувачам.

У цей важкий час спеціальності, за якими сьогодні університет здійснює підготовку, актуальні і доволі затребувані для відновлення зруйнованої ворогом критично важливої інфраструктури.

Чітко усвідомлюючи, що професійне зростання й успішна кар’єра у дорожньо-будівельній та автотранспортій галузях є ключовим завданням для молоді, яка саме зараз обирає свій майбутній шлях, упродовж 2024 року наш колектив активно проводить профорієнтаційну роботу на усіх рівнях для надання можливості нинішнім одинадцятикласникам навчатися у престижному ЗВО міста-героя Харкова, яким є ХНАДУ.

Нині одним із основних напрямів роботи університету є забезпечення майбутніх абітурієнтів необхідною інформацією та відповідними ресурсами щодо їхнього професійного вибору.

Мотивація вибору спеціальності, ставлення студентів до навчального закладу, професійна орієнтація та життєві плани залежать передусім від інформації, яку вони отримують на важливому етапі складного й відповідального процесу їхнього фахового самовизначення.

Щоб допомогти цьогорічним випускникам ЗЗСО зорієнтуватися у виборі майбутньої професії, 16 березня в онлайн-форматі за допомогою платформи ZOOM колектив ХНАДУ провів День відкритих дверей.

На початку заходу перед присутніми виступив проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Микола Михалевич, який коротко розповів про наш університет, історію і традиції.

Згідно з програмою Дня відкритих дверей, що проходив у форматі прямих включень із лабораторій та навчальних центрів, Микола Григорович презентував лабораторію швидкісних автомобілів ім. В.К. Нікітіна, яка упродовж 70 років поспіль є візитівкою нашого ЗВО, а від 4 листопада 2022 р. занесена до Державного реєстру унікальних наукових об’єктів України як національне надбання.

Про академію BOSCH, що діє в ХНАДУ з 2013 р. і наразі активно використовується у навчальному процесі, учасникам заходу розповів завідувач кафедри технічної експлуатації та сервісу автомобілів ім. М.Я. Говорущенка, проф. Володимир Волков. Володимир Петрович акцентував увагу на тому, що під час занять в академії здобувачі вищої освіти за допомогою сучасного обладнання знайомляться і вивчають технологію діагностики автомобілів, а після завершення спеціально розробленої програми стажування отримують відповідні сертифікати німецької фірми, що сприяє їх успішному працевлаштуванню та подальшій професійній діяльності.

З вересня 2016 р. на кафедрі технології металів та матеріалознавства діє навчально-науковий центр американської компанії HAAS, що виробляє сучасне обладнання для обробки матеріалів за допомогою устаткування з ЧПУ.

Навчальний центр HAAS присутнім на заході презентував проф. кафедри Юрій Дудукалов. 

Дуже цікавою була розповідь доцента кафедри проектування доріг, геодезії і землеустрою Гора Саркісяна про навчально-науковий центр галузевих технологій, що цьогоріч розпочав свою роботу в ХНАДУ. 

 Для відвідувачів Дня відкритих дверей корисною була інформація про можливості й засоби денної та дистанційної форм навчання, неформальну освіту і новації навчального сайту та ін., яку надала начальниця лабораторії інноваційних технологій в освіті Наталія Комишан.

Наступне пряме включення було в сучасній віртуальній лабораторії фізики, яку представив завідувач кафедри будівництва та експлуатації автомобільних доріг ім. О.К. Біруля, доц. Роман Смолянюк. Він детально розповів і продемонстрував як в умовах дистанційного навчання здобувачі виконують лабораторні роботи.

Наразі важко собі уявити сучасний світ інформаційних технологій, у якому усі ми знаходимося, без новітніх програмних продуктів, що широко використовуються у навчальному процесі. Зокрема, про програмні продукти VISSIM і VISSUM розповіли доц. кафедри транспортних систем і логістики  Євген Любий та доц. кафедри організації і безпеки дорожнього руху Сергій Капінус.

Освітній центр Autodesk, що також успішно діє в нашому університеті, презентував проф. кафедри комп’ютерної графіки Олександр Черніков, який розповів про широке використання програмних продуктів цієї американської транснаціональної корпорації у навчальному процесі.

Про бізнес-симулятор ViAL та активну участь наших здобувачів у національному конкурсі студентських стартапів, що проходить в рамках ініціативи «Підприємницький університет» від YEP Інкубатора, де вони традиційно посідають призові місця, розповіла завідувачка кафедри економіки і підприємництва, проф. Оксана Дмитрієва.

Завідувач кафедри технології дорожньо-будівельних матеріалів ім. М.І. Волкова, доц. Сергій Оксак і ст. наук. співроб. Андрій Галкін презентували лабораторію, що є своєрідною кузнею виготовлення сучасних дорожньо-будівельних матеріалів, та продемонстрували процес їх дослідження.

Про практичну складову оволодіння обраним фахом детально розповів випускник ХНАДУ, нині успішний підприємець Микола Бурлаченко. Микола Андрійович провів цікаву екскурсію по дорожньо-будівельній компанії ТОВ «ДП «Вега», де він наразі ефективно використовує здобуті в університеті знання.

Студенти технічного закладу вищої освіти України, яким є ХНАДУ, активно вивчають сучасні системи керування та автоматизації. Про реалії навчального процесу у цій царині присутнім на заході розповіли завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, проф. Олександр Гурко та заступник завідувача кафедри автомобільної електроніки Олександр Дзюбенко.

А про сучасні IT-технології майбутнім здобувачам вищої освіти нашого ЗВО повідав ст. викл. кафедри комп’ютерних систем Сергій Неронов.

Керівниця відділу міжнародних зв’язків факультету підготовки іноземних громадян Катерина Даниленко презентувала роботу нашого ЗВО щодо міжнародного співробітництва і можливості, які сьогодні надає ХНАДУ своїм здобувачам.

Про міжнародну академічну мобільність та участь у різних проєктах під час прямого включення з Польщі розповів заступник декана ФПІГ, доц. Антон Холодов.

 Відповідальний секретар приймальної комісії, доц. Геннадій Птиця акцентував увагу майбутніх абітурієнтів на особливостях вступу до ХНАДУ у 2024 р. та відповів на їхні численні запитання.

Насамкінець Дня відкритих дверей усі бажаючі пройшли пробне тестування з НМТ.

Загалом цей важливий профорієнтаційний захід відвідали понад 200 учасників, для яких на 15-ти локаціях ми продемонстрували здобутки і досягнення ХНАДУ.

Наш університет радо прийме на навчання цьогорічних випускників ЗЗСО, які здобудуть сучасні знання, що послугують їм для успішного професійного зростання.

Завдяки професіоналізму наших викладачів вони навчаться будувати дороги і мости, ремонтувати і відновлювати зруйноване війною, займатися логістикою і піднімати економіку, вивчать різні мови та отримають сучасні практичні навички.

Шановні абітурієнти!

ХНАДУ навчає і виховує майбутніх лідерів!

Обравши наш університет ви зробите правильний вибір, що гарантує вам успішну кар’єру!

 

 Автор: Ольга Васильківська

 

 


Новини за датою

Новини за тегами

За категорією