Дякуємо вам, дорогі наші монгольські випускники!

Дякуємо вам, дорогі наші монгольські випускники!

Ще на початку  військових дій на території України, 12.04.2022 року, з постраждалого, але нескореного Харкова до іноземних студентів – колишніх випускників звернулися ректор ХНАДУ Віктор Богомолов та проректор з міжнародних зв'язків Георгій Тохтар. Вони надіслали їм лист, у якому  розповіли про гостру  ситуацію, що на той момент склалася  у Харкові, та звернулися за фінансовою допомогою до тих, кого за минулі роки університет підготував до професійної діяльності, яскраву та активну частину яких завжди складали  представники Монголії.

Першими відгукнулися наші монгольські випускники. Надзвичайно приємно відмітити їх дружню підтримку, яка і раніше знаходила своє відображення у багаторічних контактах випускників з Монголії зі своїми викладачами. Нямжав Аділбіш – випускник  1980 року, закликав усіх своїх земляків, хто колись навчався в ХНАДУ,  зібрати гроші на відновлення своєї Alma mater. На його звернення відгукнулися 37 осіб, які зібрали більш 4 тисяч доларів.

Активну участь в організації цього процесу брав і випускник 2016 року Халіун Батбаяр. За його допомогою було створено звернення до керівництва та викладачів нашого університету, в якому виражається щира підтримка Україні та харків'янам. Ось уривок з цього листа: «Хочемо висловити свою подяку за наше навчання. У ці важкі для українців часи ми дуже шкодуємо, що йде варварська війна. Ми завжди на боці України та харків'ян! Ми хочемо висловити щиру підтримку та надіслати вам подарунок. Ви всі – герої цього часу, захисники, які борються не лише за Україну, а й за незалежність, справедливість та процвітання всієї європейської спільноти! Вранці 24 лютого 2022 року місто Харків прокинулося від бомбардування. Це несподівана подія завдала величезного болю світу та миротворчій країні Україні. Наш університет теж сильно постраждав. Ми знаємо, що були пошкоджені лекційні зали, студентські гуртожитки, телекомунікаційне обладнання, газ, вода та електрика. Однак наш, майже 100-річний, ХНАДУ розпочав заняття з 1 вересня 2022 року. Ми твердо віримо у вашу перемогу та майбутнє процвітання!»

Зі вдячністю та повагою називаємо ваші імена. Це, по-перше, Жанчівдорж Даваасурен (випуск ДБФ, 1993 р.), який підтримав наш університет сумою більше, ніж 1 тисяча доларів!  Також це Нямжав Адилбиш (ДБФ, 1980), Ганбаатар Гангаа (ФТС, 2013), Халзан Хурелбаатар (ДБФ, 1993), Батзаяа Монхбат (ФТС, 2012), Батбаяр Халіун (ДБФ, 2016), Даваадорж Заансух (ДБФ, 2012), Аюуш Жамсран (ФТС, 2010), Шархуу (ДБФ), Далхсүрен Баттулга  (ФТС, 2012), Ренценноров Нарантуяа (ДБФ, 1994),  Ням Семжид (ДБФ, 1993), Ібрагім Байдол (ДБФ, 1993), Ууганболд Оюунсурен (ФПІГ, 2012), Герелчулуун Одгерел (ФТС, 2017), Дарамрагчаа Герелням (ДБФ, 1993), Олзйдондов Нарангереэл (ФУБ, 1993), Насанбат Чулуунтулга (ДБФ, 1994), Гарав Баттогтох (ДБФ, 1993) та ще 19 колишніх наших монгольських студентів.

Керівництво та викладачі ХНАДУ висловлюють величезну вдячність монгольським випускникам за надану матеріальну допомогу, плідне соціальне партнерство. Прийміть наші найдобріші та найщиріші побажання миру, щастя, здоров’я та успіхів!  Щиро дякуємо вам, дорогі наші монгольські випускники!

 

 


To top