ХНАДУ на 14-му місці у рейтингу SCImago Institutions Rankings

У 2022 році ХНАДУ вперше потрапив до рейтингу SCImago Institutions Rankings та посів 14 місце серед 68 українських наукових установ.

SCImago Institutions Rankings

 

SCImago Institutions Rankings – світовий рейтинг наукових установ та ЗВО

SCImago Institutions Rankings – це глобальний рейтинг наукових установ, що публікується з 2009 року групою SCImago – науково-дослідницькою організацією, що базується в Іспанії.

SCImago Institutions Rankings (SIR) — це класифікація академічних і дослідницьких установ, які ранжуються за складним індикатором, що об’єднує три різні набори показників: результативність досліджень, інноваційні результати і вплив на суспільство, що вимірюється видимістю в Інтернеті.

Рейтингова позиція закладу вищої освіти чи дослідницької установи визначається здебільшого на основі публікацій у виданнях, що індексуються у базі даних Scopus.

Рейтинг розраховується щороку на основі результатів, отриманих протягом п’ятирічного періоду, який закінчується за два роки до публікації рейтингу. Наприклад, якщо вибрано 2022 рік публікації, будуть використані результати за п’ятирічний період 2016–2020.

Критерієм включення до рейтингу  є те, що установа опублікувала щонайменше 100 робіт у Scopus, протягом останнього року вибраного періоду.(Методологія- https://www.scimagoir.com/methodology.php)

Рейтинг можна переглянути за посиланням:

https://www.scimagoir.com/rankings.php?country=UKR


Nach oben