EU Study Days (Єврошколи) - 2023

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує перший набір учасників на навчання в онлайн-школі EU Study Days, яке відбудеться у березні–травні 2023-го року. 

EU Study Days (Єврошколи) є проєктом Представництва Європейського Союзу в Україні і надає можливість українським студентам та аспірантам дізнатися більше про Європейський Союз та відносини між ЄС та Україною від ключових європейських та українських експертів у цій сфері. 

Про програму:

Навчальна програма онлайн-школи включатиме вивчення: історії ЄС, основних інституції та цінностей ЄС; викликів та досягнень європейської інтеграції України; політик ЄС –  Європейський зелений курс, Єдиний цифровий ринок, європейські політики у сфері міграції та управління кордонами, захисту цифрових прав, подолання інформаційних пасток, боротьби з дезінформацією, фейками, маніпуляціями тощо.

Європейські дипломати та експерти розкажуть про підтримку України Європейським Союзом (військову, гуманітарну, економічну, фінансову тощо), пріоритети допомоги ЄС у відбудові післявоєнної України, ознайомлять з програмами та проєктами ЄС в Україні.

Кожен модуль включатиме:

1) відео-лекції або презентації від дипломатів або експертів Представництва ЄС в Україні, провідних європейських або українських експертів, викладачів, практиків;

2) вебінари, відкриті дискусії, творчі майстерні, дебати, ігри та інші інтерактивні заходи на платформах Zoom/Webex;

3) онлайн-тест.

Онлайн-навчання триває з 15 березня до 31 травня 2023 року.

Програма складається із 10 модулів:

  1. Європейські цінності та інституції.
  2. Зовнішня та безпекова політики ЄС.
  3. Складові міжнародної економічної інтеграції.
  4. Пріоритети співробітництва.
  5. Відбудова України.
  6. Вільний рух громадян.
  7. Проєктний підхід та представництво інтересів
  8. Огляд можливостей ЄС.
  9.  Навички комунікації.
  10.  Цифрові навички та політика цифровізації.

Участь у програмі передбачає:

 Для отримання сертифікату – проходження 10 (десяти) онлайн-модулів

Сертифікат буде містити кількість кредитів ЄКТС (3 кредити) та інформацію про кількість годин і перелік лекційно-презентаційних та інтерактивних модулів. Університети, які є партнерами у реалізації проєкту, можуть зарахувати цей сертифікат повністю або частково у межах відповідних дисциплін. Інформацію щодо можливості зарахування сертифікату в інших закладах вищої освіти України (у межах навчальних дисциплін або як документу про неформальну освіту) ви можете отримати безпосередньо в інших ЗВО, показавши опис програми (доступний з кінця березня 2023 року) та сертифікат.

Ø  Активну співпрацю з іншими учасниками та викладачами, тренерами.

Випускники EU Study Days-2023 (студенти та аспіранти ЗВО) разом з випускниками попередніх років братимуть участь у конкурсі на реалізацію свого міні-проєкту, який буде спрямований на просування інтересів громади, запобігання дезінформації, комунікації, просування ідей європейської інтеграції тощо. Цей міні-проєкт також повинен бути реалізований у співпраці з місцевими учасниками Мереж ЄС (Євроклуби, Інформаційні центри ЄС, Team Europe Ukraine, мережі випускників EU Study Days, Erasmus, College of Europe)

Хто може стати учасником «Єврошкіл» для студентів та аспірантів?

Ми запрошуємо подаватися на конкурс громадян України – студентів та аспірантів закладів вищої освіти України з таких спеціальностей, як міжнародні відносини, міжнародне та європейське право, європейські студії, міжнародна економіка та торгівля, фінанси, бізнес, політологія, право, філософія, історія, соціологія, культурологія, журналістика, а також інших економічних або технічних спеціальностей, які цікавляться європейською інтеграцією та бажають розширити свій світогляд.

Заявки на участь у конкурсному відбору приймаються від осіб віком від 18 до 25 років, які:

Ø  є студентами магістратури або останнього курсу бакалаврату українських ЗВО денної форми навчання;

Ø  є аспірантами будь-якої форми навчання.

 До участі у відборі допускаються лише особи, які не брали участі у програмах EU Study Days попередніх років.

Конкурсний відбір проходитиме у 2 етапи:

1) відбір за заявкою,

2) онлайн-тестування на платформі https://www.eustudydays.in.ua/, посилання буде надіслано після проходження першого туру відбору.

Участь у програмі повністю фінансується Представництвом ЄС в Україні.

Робочими мовами EU Study Days є українська та англійська.

Мінімальний необхідний рівень володіння англійською мовою – В2/С1. Організатори на етапі відбору можуть провести співбесіду для перевірки цього рівня, а також залишають за собою право на будь-якому етапі не допускати до участі у програмі осіб, які не мають достатнього рівня володіння англійською мовою.

Найкращі 20 учасників, які повністю виконали програму навчання за онлайн-модулями, будуть запрошені для участі у літній або зимовій школі на базі одного із закладів вищої освіти України.

Для участі у конкурсі потрібно заповнити заявку за наступним посиланням http://surl.li/enzag

Дедлайн подачі заявок 6 березня 2023 року, 20.00

Свої запити, щодо участі у програмі, надсилайте на пошту international@khadi.kharkov.ua

 

 


Nach oben